Taxi Almere Charleroi Airport

Professionele & exclusieve luchthavenvervoer
charleroi airport entrance
charleroi airport terminal

Info

Tag Brussels South Charleroi Airport
Adres Rue des Frères Wright 8, 6041 Charleroi, Belgique

Omschrijving

Boek nu bij ons online snel en gemakkelijk een taxi van Almere naar Charleroi Airport. We hebben verschillende vervoerssoorten in verschillende prijsklassen dus ook de beste deal voor u. Bekijk hier onze tarieven en vervoerssoorten.

De luchthaven Brussels South Charleroi Airport (CRL) ligt net ten noorden van Charleroi, in de deelgemeenten Gosselies en Ransart. De luchthaven ligt op een afstand van 46 km van Brussel. Met 6,5 miljoen passagiers per jaar is het de tweede luchthaven van België, na Luchthaven Brussel/Zaventem.

De geringe grootte en de relatieve nabijheid bij Brussel maken de luchthaven een interessante bestemming voor low-fare luchtvaartmaatschappijen. Ryanair heeft in Charleroi Airport één van haar hubs gevestigd. Andere actieve commerciële maatschappijen zijn TUI fly en Wizz Air. Ten slotte wordt de luchthaven nog gebruikt voor privaat luchtverkeer.

De luchthaven van Charleroi beschikt over taxfree shops, verschillende bars- en restaurants en een eigen boekhandel. De luchthaven heeft eveneens een geldautomaat, bagagedepots en een eigen apotheek. Sinds kort is er ook draadloos internet beschikbaar in het gehele luchthavengebouw (tegen betaling).
Om de gestage groei aan passagiers op te vangen werd er een nieuwe terminal gebouwd, die in januari 2008 door prins Filip werd ingehuldigd. Dankzij de nieuwe terminal kan de luchthaven tot 5 miljoen passagiers extra per jaar verwerken. Ondertussen is al een studie besteld die de mogelijkheden van een nieuwe uitbreiding van de terminal moet nagaan.

Sinds 27 januari 2009 heeft Brussels South Charleroi Airport een ILS-systeem van Cat. III. Hierdoor kunnen vliegtuigen ook bij slechte weersomstandigheden landen op de luchthaven. Dit is vrij belangrijk omdat de luchthaven tijdens de herfst en de winter vaak af te rekenen had met dichte mist waardoor vele vluchten moesten afgeleid worden naar Liège Airport.

Brussels South Charleroi Airport beschikt over één start- en landingsbaan.

Brussels South Charleroi Airport is een dagluchthaven. Vluchten mogen er maar landen en opstijgen tussen 06u30 en 23u. Vliegtuigen die gebaseerd zijn op Charleroi mogen echter na 23u nog terugkeren.

Boek een Taxi van Almere naar Charleroi Airport
Scan de code